Kuřecí játrová paštika
(Přeloženo z knihy Nourishing Traditions, s. 171.)
Na 12-18 porcí
3 polévkové lžíce másla
0,45 dkg kuřecích nebo kachních jater nebo jejich směs
20 dkg hub, omytých, sušených a nahrubo nasekaných
1 svazek zelených cibulí - nakrájených
2/3 šálku suchého bílého vína nebo vermouthu (vermutu)
1 utřený struček česneku
1/2 čajové lžičky suché hořčice
1/4 čajová lžička suché rozmarýny
1 polévková lžíce citronové šťávy
1/2 kostky změklého másla
mořská sůl
Rozpusťte máslo v těžké pánvi. Přidejte játra, cibuli a houby a vařte za občasného míchání asi 10 minut, dokud se játra neusmaží. Přidejte víno, česnek, hořčici, šťávu z citronu a bylinky. Přiveďte k varu a vařte nepřikryté, dokud tekutina nezmizí. Nechejte vychladnout. Zpracujte v mixéru se změklým máslem. Dochuťte. Dejte do kameninové nádoby nebo formy a dobře vychlaďte. Podávejte s celozrnným chlebem a trojúhelníkovými krutony.