Menu
Your Cart

V sobotu  10. září od 12:00  se koná kurz zaměřený hlavně na NAKLEPÁVÁNÍ.  U nás v Mladočově (nedaleko Litomyšle ve východních Čechách) v poklidu naši stodoly se v malé skupině budete moci soustředit NA TO NEJPODSTATNĚJŠÍ!  Rovnou se prosím přihlaste (viz kurzy v eshopu), nebo si jen požádejte o další informace na info@kosimesnadno.cz. Těšíme se na Vás!

<

Our blog - Z knihy Výživující tradice RSS Feed

25 May2015 FALAFEL (Cizrnové placičky)
0 74
Placičky falafel jsou relativně jednoduché na přípravu, cizrnu lze i upravit tak, že ji projdeme v mlýnku na maso. Je příjemné i fyzicky kousat a rozmělňovat v ústech tyto "karbenátky..
14 Mar2015 Zarathustrův chléb
0 67
Již dlouho jsem si brousila zuby na tento zdravý recept, který mě zaujal svým názvem. Chtěla jsem ochutnat na jazyku staré časy Perské říše. Chléb je jednoduchý, žádná věda a chutná velice. Jistě se..
13 Sep2014 Pár slov k vybavení
0 81
Řepíkova stráň "Ukaž mi, bez čeho se obejdeš, a řeknu ti, vezmu-li tě s sebou. Uč se nosit stále méně. Pak budeš lehoučký. Kdysi jsem nosil batoh, který jsem stěží uzvedl. Dusal jsem..
25 Aug2014 Quiche z červené papriky ( s cukinou)
0 48
QUICHE Z ČERVENÉ PAPRIKY (/kiš/, francouzský slaný koláč podobný omeletě fritata, p.př.) Mam rada kulata jidla uprostred rodinneho stolu, symbol celosti rodiny..., z nichz si pak kazdy ukroji por..
25 Aug2014 Minestrone
0 55
MINESTRONE (Italská hustá polévka třeba s fazolemi a jinou zeleninou, p. př.) Pro 6 osob 1,9 l hovězího vývaru  1 struček česneku, oloupaného a rozmačkaného 2 šálky vařených fazolí ledvina 1 š..
06 Jul2014 Kuřecí játrová paštika
0 48
KUŘECÍ JÁTROVÁ PAŠTIKA (Přeloženo z knihy Nourishing Traditions, s. 171.) Na 12-18 porcí   3 polévkové lžíce másla 0,45 dkg kuřecích nebo kachních jater nebo jejich směs 20 dkg h..
05 May2014 Polévka z volské oháňky s ječmenem
0 40
POLÉVKA Z VOLSKÉ OHÁŇKY S JEČMENEM 8 porcí 1,8 kg čerstvého hovězího ocasu filtrovaná voda ½ šálku suchého vína ¼ šálku octa 2 cibule, oloupané a nakrájené 2 mrkve, oloupané a n..
18 Nov2013 Co a jak v jídle při omezení časem a rozpočtem
0 126
Smíšený les Rokle a uprostřed velký zdravý buk...ať jsou takové jako on  všechny děti... "Aby nás Pánbu nepotrestal. Ve čtvrtek a husa..." (TV seriál F.L. Věk) "Raději bych nějako..
17 Jun2013 Pizza po staru
0 58
 PIZZA (přeloženo z knihy Nourishing Traditions) Na 2 pizzy o průměru 25 cm   1 jogurtové těsto podle receptu (Recept na jogurtové těsto viz níže) 2 šálky kečupu s kousky r..
04 Jun2013 Mouka z žitného bulguru (sladová)
0 60
Mouka z žitného bulguru je výborná na zahušťování. Bulgur je původně naklíčené obilí především pšenice a jakékoliv pokrmy z něho budou stravitelnější. Česky se takové mouce v podstatě ..
20 Apr2013 Hovězí po Burgundsku s jarní oblohou
0 49
"Pokud bychom jedli tak, jak výživáři chtějí, abychom jedli, naše vlasy by nám vypadaly, naše zuby by nám vypadaly a naše pleť by vysychala." Julia Child (šéfkuchařka, propagátorka fra..
31 Dec2013 Řepný kvas
0 125
"Žádný ukrajinský domov nebyl nikdy bez svého "řepného kvasu". Kvas byl vždycky po ruce a připraven, když se měla příjemná, kyselá chuť přidat do polévek a kyselých zálivek."  Lubow A...
Showing 1 to 12 of 41 (4 Pages)
Notification Module
We use cookies and other similar technologies to improve your browsing experience and the functionality of our site. Privacy Policy.
The product is currently Out-of-Stock. Enter your email address below and we will notify you as soon as the product is available.
Name
Email
Comments