Je stále zima a pomalu plánujeme další sezónu, co je prioritou, co počká, co potřebujeme a co nepotřebujeme. Občas koukáme na britský sitcom Jen blázni a koně o dvou bratrech, kteří žijí (asi daně neplatí, nic ale od státu nechtějí a živí se, jak se dá) jen se svým  dědkem v panelovém domě a obchodují s čím se dá, občas něco "střelí" (podivné kýče na bleším trhu), někoho chtějí napálit, ale většinou se sami stávají obětmi jiných podvodníčků, většinou končí jak Pat a Mat z večerníčku A je to- to třeba když mají opravit a očistit lustry v domě bohaté rodiny. Jejich byt je plný všelijakých (kradených?) věcí. Starší bratr je velmi pozitivně naladěn a snaží se pohotově těžit z jakékoliv situace či kontaktu. Už je to asi částečně moje "deformace" z toho, jak pořád překládám o zubech a obličejích a zdraví, že si všímám obličejů a že mě zaujme jakýkoliv text o zubech. Zaujaly mě třeba i obličeje báječných herců, představujících bratry Dela a mladšího Rodneye.
http://youtu.be/2G7foe3IGwc


Cholesterol patří na stranu obviněného kvůli své přítomnosti  na scéně zločinu. Cholesterol se velice podobá školákovi ze skupiny, kterého chytili, jak háže sněhovou kouli poté, co okno již bylo rozbito. I když do zločinu byla zapojená cela parta, obviněn byl jenom ten chlapec, kterého viděli, jak háže koulí jako poslední...cholesterol sdílí jen vzdáleně zodpovědnost za srdeční chorobu...Jame F. Schweer Health Freedom News

Přeloženo z knihy Nourishing Tradition.

" Když byl vloni ve Storbynu zubní lékař, nasadil Agdě nové umělé zuby. Říkal, že v životě neviděl tak ošklivé umělé zuby, jako byly její staré, a že je škoda mít takové zuby, když člověk jinak vypadá hezky. Ale Agda ty staré zuby nevyhodila. Řekla mi, že by si je snad mohla vzít někdy ve všední dny, aspoň když je ošklivé počasí, a šetřit si ty nové na neděle.   " Však se ty staré zuby ještě takhle hodí, když člověk půjde krmit prasata a dojit krávy," řekla.   Ale ty staré zuby ji brzo omrzely, protože ty nové jsou přece mnohem hezčí. Agdě se líbí Oskar, náš čeledín, a tak chtěla asi být hezká i ve všední dny.

Astrid Lingdgrenová: Děti z Bullerbynu, Albatros 1962, str. 176