Milí čtenáři blogu,

ačkoliv se teď téměř denně věnuji předkládání původní knihy zubaře Westona A. Pricea Výživa a fyzická degenerace, kdy se znova a znova ujišťuji, že špatná strava může vést v případě některých ostrovů doslova k vyhynutí obyvatel, kteří snadno podléhají nemocem (TBC, záněty dásní), v souvislosti s koronavirem, jsem dnes udělala malou, ale rychle odbytou odbočku a přeložila článek Sally Fallonové, se kterou souvisí můj blog.

Pouze v něm připomíná, že není nikdy moudré (ani s výmluvou na koronavirus) rezignovat na budování zdravé imunity člověka.

Občas mám pocit, že hlavním virem a čímsi negativním (senzacechtivým), co lidé špatně snášejí, je samotný způsob, jakým o věci informují média („už“ 126 osob…nakažených), jako by lidé přestali umírat na cokoliv jiného. Lidé jsou v nejistotě a cítí strach a jsou proto v náladě lynčovat třeba milovníky lyžařského sportu. Panuje tu nepříjemný pocit z toho, že je třeba omezit pohyb ve smyslu mobility. Otazník visí nad budoucností a nad dopady takových opatření na ekonomiku, nevíme, jak dlouho to bude vše trvat. Když začala 1. světová válka, optimisté říkali, že skončí, než dozrají švestky...Ve skutečnosti válka trvala déle a byla úplně zbytečná a absurdní, neboť už jen tzv. „zákopová válka“ je hrozná už v tom, že na obou stranách jatek umírá podobný počet lidí, ale linie fronty se nepohne. Nesrovnávám dnešní situaci s válkou, jen s pocity, které kdysi lidé mohli mít, a hlavně doufám, že ta nepatrná oběť, kterou je omezení pohybů a kontaktů, odřeknutí si různých civilizačních výhod, skutečně povede k "posunutí frontové linie" v boji s koronavirem a že „než dozrají švestky“, pomalu se svět vrátí do normálu a budeme na to jen vzpomínat.

Sally Fallon Morel ve svém článku dává věci okolo koronaviru do další perspektivy. Koneckonců jestliže starý člověk musí chodit na dialýzu a má další zdravotní problémy a bere hodně léku a shodou okolností chytí koronavirus, pak je otázkou, co ho přesně ohrožuje? Není to on sám a jeho životní styl? Zdravotnictví ale nikdy moc nechtělo, abychom byli za své zdraví zodpovědní, abychom se věnovali opravdové prevenci. Není fér svést vinu jen na koronavirus a nenést i vlastní zodpovědnost za svůj zdravotní stav a obranyschopnost. Jistá čínská 100letá stařenka se údajně uzdravila z koronaviru, protože neměla žádnou jinou vážnou chorobu.

Já osobně se snažím na dnešní situaci vidět ohledně koronaviru to dobré, v jistém perverzním smyslu ji dokonce vítám, protože mám naději, že z ní můžeme jako společnost něco vytěžit, něco pochopit - dospějeme. Uvědomíme si zřejmě, jaké jsou skutečné hodnoty a potřeby pro jedince i pro stát, jak je důležitá pokora, odřeknutí si, vděčnost za to, že v obchodech je zboží, jak důležitá je národní potravinová soběstačnost a s ní spojená národní bezpečnost, řešení skutečných ekologických a ekonomických problémů (ne propagace ideologií a různých falešných kultů osobností) a postupná náprava všeho, co se za posledních 30 let v naši zemi v tomto směru nepovedlo.

Už máte doma?

 

 

Jak zajímavé přece je, že třeba v Japonsku po 2. světové válce (i předtím) politicky režim byl velice restriktivní, pokud jde o podporu přímých zahraničních investic (FDI). Čekalo se, až se Japonsko stane silným státem, vznikne vrstva silných místních podnikatelů s naakumulovaným kapitálem, než se do země vpustí zahraniční „nájezdníci“. Šlo tedy o přesný opak toho, co se dělo u nás po Listopadu, po r. 1998 atd.... Jak je to možné? Docent Ing. Ján Dudáš působící na univerzitě v Košicích v jedné ze svých na informace obsáhlých knih (Absurdity vysokých škol a inteligence na Slovensku: Z vývoja evropských vysokých škol inteligence a vedy) to popsal takto: „Až pád komunismu ukázal, aké máme bohatstvo blbcov-nekomunistov.“ (s. 309) Níže už přináším malinký kamínek do mozaiky.

 

JAK SE CHRÁNIT PŘED VIREM (NEBO JAKÝMKOLIV VIREM)

Sally Fallon Morel

V souvislosti s koronavirem, který dominuje zprávám, jsme viděli nákazu konspiračních teorií – koronavirus je biologická zbraň vynalezená Číňany, koronavirus se drží v papírových penězích, takže vlády se chystají rozhodnout o bezhotovostní společnosti, koronavirus dal italské a íránské vládě výmluvu k tomu, aby rázně zakročily proti disidentům, koronavirus způsobuje 5G, která byla spuštěna ve Wuchanu – jde o výbuchy myšlení s nejhorším scénářem, jako je tvrzení, že koronavirem se nakazí 80 procent obyvatel Spojeného království.

Několik faktů o koronaviru by mělo pomoci zabránit panice. Koronavirus tu byl dlouho. Jak SARS (Severe Acute Respiratory Syndrom), tak MERS (Middle East Respiratory Syndrom) jsou způsobeny určitým typem koronaviru. Jako všechna vypuknutí virových chorob mají svůj den a poté ochabnou – stejně jako již počet případů v Číně zřejmě klesá.

Počet úmrtí na koronavirus je nízký ve srovnání s denním počtem úmrtí na chřipku a zápal plic – a většina se vyskytuje v pečovatelských domech a mezi starými lidmi. K dnešnímu dni nezemřelo na koronavirus žádné dítě.

Nejhorší část všeho povyku jsou špatné rady, které plní novinové zprávy. Lidé se dali na extrémní umývání rukou, dezinfikují si domy cloroxem, odmítají si potřást rukou a nosí masky. (Pamatujte si, že viry jsou extrémně malé, takže nosit masky je jako postavit drátěný plot, aby se přes něho nedostaly myši.) V novinách nečteme nic o budování imunity – vůči všem nemocem, od koronaviru k TBC. Ve skutečnosti Washington Post své čtenáře napomenul, že si imunitu proti koronaviru budovat nemůžete. (Podle serveru livescience.com chrání chirurgická maska před patogeny, ale aby člověka uchránila před přenosem viru, musel by mít jinou masku, ale v ní by se brzy cítil stísněně, vzduch v ní je vlhký, není to na dlouhé nošení. Zřejmě ten přenos omezí, ale žádná stoprocentní záruka to zřejmě není, nejlepší je v tom případě nejít ven vůbec. Srov. https://www.livescience.com/face-mask-new-coronavirus.html, pozn. VD)

Je to nesmysl. Jako kterýkoliv virus není ani koronavirus žádným soupeřem pro někoho se silným imunitním systémem. Zde jsou způsoby, jak si podpořit ten svůj:

1. Potraviny bohaté na vitamín A: Vitamín A je ochrana číslo jedna proti virům. Berte olej z tresčích jater, ten co obsahuje přírodní vitamín A a jednou za týden jezte játra.

2. Vitamín D: Vitamín D funguje s vitaminem A, aby nám dali silnou imunitu. Nejlepšími zdroji je olej z tresčích jater, vaječné žloutky od slepic z pastevního chovu, máslo od krav z pastevního chovu, rybí jikry a sádlo z prasat chovaných venku.

3. Kokosový olej: Koronavirus je lipidy obalený virus, který natáhne bačkory v přítomnosti triglyceridů se středním řetězcem, a kokosový tuk je nejlepší zdroj těchto zdravých tuků.

4. Kostní vývar bohatý na želatinu: Posiluje imunitní systém a pomáhá detoxikovat.

5. Vitamín C: Nejlepším zdrojem je kvašená zelenina, jako je kysané zelí – v nakvašeném zelí je 10x více vitamínu C než v čerstvém zelí.

6. Nasycené tuky: Koronavirus má “rád“ plíce a plíce nemohou bez nasycených tuků fungovat, takže jezte hodně másla a vyhýbejte se všem průmyslovým tukům a olejům.

7. Syrové mléko: Syrové mléko od krav z pastevního chovu obsahuje mnoho složek, které posilují imunitní systém.

Může být syrové mléko nosičem koronaviru? Dobrá otázka. Odpověď je ne. Jak vysvětlil dr. Ted Beals, koronavirus patří do obecné skupiny patogenů, které způsobují „respirační onemocnění“. Tekutiny při kašlání slouží jako hlavní mechanismus šíření na druhé osoby a infikování jejich respiračních cest. Tyto patogeny způsobují nemoci, které se kategorizují jako nemoci přenášené vzduchem.

Skupina patogenů, které se týkají syrového mléka, patří do skupiny „nemocí trávicího traktu“. Tyto patogeny dávají přednost trávicímu traktu, rostou v trávicím traktu a šíří se na druhé lidi v tekutinách z trávicího traktu. Infekce se šíří na ostatní přes jídlo, které jíme. Tyto patogeny jsou ve skupině, která způsobuje nemoci šířené z potravin.

Takže pokud osoba s koronavirem přímo do Vaši sklenice mléka nenakašle, je nepravděpodobné, že byste dostali tuto nemoc pitím syrového mléka – a dokonce i poté váš trávicí trakt není vhodným prostředím pro růst tohoto viru.

Využijme tak vypuknutí koronaviru k podpoře místních farmářů a pijme VÍCE syrového mléka, stejně tak jezme všechny jejich další živočišné produkty z pastevního chovu.

P.S. Jak víte, že máte koronavirus? V novinách čteme, že tak a tak otestovaná osoba je pozitivní na koronavirus. Co je to za test? Není zřejmě žádný specifický test na koronavirus! Podle jedné aktivistky, která hovořila s úředníkem v CDC (Centrum pro kontrolu nemocí a prevence), lékaři jednoduše dělají testy na respirační onemocnění a horečku a spojují to s posledním cestováním, aby diagnostikovali koronavirus. Vypadá to, že mnoho lidí může mít jenom normální chřipku nebo zápal plic, ale jsou místo toho zařazeni do statistik o koronaviru.

PPS: A co účinek 5G – komunikační mobilní sítě příští generace, kterou telekomunikační společnosti instalují ve velkých městech? Mohlo by toto způsobovat koronavirus? 5G negativně ovlivňuje hladiny kyslíku v krvi a potlačuje imunitní systém, takže vystavení se 5G by jistě mohlo způsobit, že budete k nemocem náchylnější, zejména k respiračním onemocněním. Zkuste se síti vyhýbat, jak jen to je možné, a těm, kteří se síti vyhnout nemohou, doporučení výše na posílení imunity nabízí významnou ochranu.

PPPS: Má někdo vakcínu proti koronaviru? Přirozeně se tu pracuje s vakcínou, ale bude to sledováno jen krátce a málo se bude testovat její bezpečnost. Číňané vyvinuli vakcínu proti SARS, ale když ji dali paviánům, tito padli mrtví poté, co byli vystaveni koronaviru, zatímco neočkovaní paviáni přežili. Jedna studie ukázala, že ti, kteří dostali vakcínu proti chřipce, jsou náchylnější na koronavirus. [Clinical Infectious Diseases; 2012, 15. červen; 54 (12): 1778-1783]. Jak už tomu bývá, vakcína není odpověď. Prostě raději pijte syrové mléko, jezte dobrou paštiku a kaviár.