Aktuálně Ergonomická kosiště a několik modelů kosu a několik dalších položek není skladem. Budeme je mít k dispozici, než bude tráva připravena k sekání, nejpozději do konce dubna. kolem 29/4/21 Omlouváme se za nepříjemnosti.

Na jih od hranic- Mexické fazole

v Recepty, Vše, Z knihy Výživující tradice Prosinec 04, 2010. 0 příspěvek

Američané, tedy obyvatelé USA říkají:

na Jih od nás je Mexiko, Latinská Amerika. A mexické fazole?  Žádná velká věda.

Ingredience:

  • dva hrníčky bílých a červených fazolí
  • mořská sůl
  • syrovátka
  • cibules
  • chlebový kvásek
  • plátek slaniny
  • bobkový list
  • strouhaný sýr
  • lžička sladké sušené papriky
  • špetka čili
  • ghí nebo olivový olej
  • celozrnná rýže (nebo tortilly- pšničné placky)
  • kvašené zelí
  • rajčata nebo rajčatový protlak (bez cukru)
  • lžíce octa

Přes noc namočíme v syrovátce (pokud máme) fazole a na druhý den ji slijeme a několik hodin fazole do měkka povaříme v čerstvé vodě s bobkovým listem.  Ke konci , když se začíná vyvařovat voda, přidáme 3 lžíce chl. kvásku, vymačkáme struček česneku (ten raději dusím a vařím, neosmahuji ho jako cibuli, protože má tendenci se připalovat), přidáme rajčata nebo protlak a hrníček kysaného zelí, které můžeme, ale nemusíme také společně krátce povařit. Přisolíme, přidáme ocet a opepříme. Zvlášť osmažíme slaninu, do které přidáme cibuli a trochu olivového oleje, lžičku sladké papriky a špetku čili. Nakonec podáváme s doměkka uvařenou rýží a posypeme nastrouhaným sýrem. Mexičané to jedí s “tortillas”. 

Štítky: luštěniny, recepty
Poslední Aktualizece: Březen 13, 2017

Příspěvky

Zanechej komentář

Zanechej odpověď

text_captcha