I geny ke svému plnému projevu, potřebují správnou výživu.

Moz-screenshot-1

Plavec- veselý Michael Phelps- úzký obličej, velmi úzký zubní oblouk, dva horní střední řezáky vepředu, ale další zuby okamžitě směřuji dozadu- tak úzký je to oblouk, jako by i celý úsměv rtů byl širší než šířka zubního oblouku, dále je patrná úzká "čarodějnická" brada- úzká a dole mírné zatočená ven.

Jak jsem již v jiných textech zmiňovala, fyzickou degenerací se rozumí:

že se postupně víc a víc zužuje s další a další generací, nebo u mladších sourozenců obličej- celkově, nebo jeho spodní část od klíčních kostí- ty někdy vypadají opticky výrazné a vystouplé, ale je to tím, že dolní část lebky je úzká a v kontrastu s tím se lícní kost jeví výrazné. Asi není přesné slovo, že se postava zvyšuje, jako spíš "natahuje", "roztahuje" jako plastelína do výše. Představuju si to tak, jako bych měla kus plastelíny- z něho vyrobila pradědu, ze stejného množství vnuka- šlo by o stejné množství materiálu, ale vnuk by byl "roztáhlý", "vytáhlý" nahoru, byl by vyšší než děd, ale jeho obličej, ramena (myslím tím kosti) i pánev by byla uzší a také nosní průduchy.

     Možná dotyčný chodí do posilovny, takže má na ramenou svaly, ale hovořím nyní jen o kostře. Napadá mě, že i uši mohou odstávat ne proto, že odstávají, ale protože hlava, z níž vyrůstají je moc úzká, kdyby byla širší, lépe by k ní možná přilnuly. Někdy může tělo působit celkově  robustně, ale může jít jen o narostlé svaly vlivem cvičení v posilovně (někdy to lze poznat tím, že dotyčný vyniká svaly hlavně v ramenou a působí to trochu disproporčně vůči zbytku těla), také kosti mohou být sice větší či delší než u babiček, ale již i u mladých lidí lze zjistit, že mají osteoporózů- jsou řídké či snadno lámavé. Není v ústech prostor pro zuby moudrosti dle designu přírody.

Někdo jistě namítne, že jde o "dědičnost". To možná je a není pravda. O sociální dědičnost a zděďování určitých dietních návyků jde jistě velmi často, ale je to prý v podstatě i v genech.Jde údajně o to, že stav těchto genů lze ovlivnit, aby dobře fungovaly, i stravou. (Ke svému vyjádření, ke svému projevu potřebují také geny správnou výživu.) To, co jíme také před početím, má údajně vliv na zdraví či stav genů (vajíčka a sperma), a ten se pak odrazí na podobě či zdraví potomka. Pokud by člověk, který vykazuje třeba i silne znaky tělesné degenerace, jedl s partnerem před početím tradiční stravu příp. superpotraviny, jako jsou játra, máslo a olej z tresčích jater, jeho dítě by mělo jinou kostru- širší úsměv, nižší podsaditější postavu- došlo by k regeneraci.

     Oči daleko od sebe jsou krásné, protože podvědomě slibují, že je i celá lebka a tělo široké. Někdy ale není vůbec vyvinutá dolní část obličeje, takže výsledek je zvláštní- brada je nevyvinutá či jen ostrá. V kostce lze říci, že strava již před početím, v době těhotenství a dále ovlivní "správný" či nesprávný růst- stačí si vzpomenout na význam přítomnosti vitamínu E v otrubách celozrnné mouky. Lékař Pottenger prováděl  testy u koček, které po konzumaci průmyslově zpracované stravy začaly vykazovat stejnou degeneraci ( i v rysech) jako člověk !- prodlužování tlamičky, špatně se rozmnožovaly apod.
   Snad mi to vynikající sympatický plavec Michael Phelps promine, ale vybrala jsem si ho jako první "zářný" příklad. (viz foto výše)

 

Moz-screenshot

Vlevo lebka přírodních lidí, jaké našel živé či ve starých hrobech a depozitářích již mrtvé zubař Price- vše je široké,  stěna lebky je tlustší než u moderního člověka, který potřebuje helmu na kolo. Napravo je úzká lebka moderního člověka s úzkým zubním obloukem bez zubů moudrosti či s nutností korekce rovnátky apod.

Moz-screenshot-2

Tendence dýchat ústy daná úzkými nosními průduchy kvůli nedostatečně vyvinutým nosním kostem (plavec)

Moz-screenshot-3

Modelka, spodní část obličeje není tradičně vyvinuta, vlastně i proto působí jak z jiného světa...

Moz-screenshot-4

Dcera slavné matky, obličej (nos, brada, zubní klenba) má mnohem uzší než matka

 

Moz-screenshot-5

Moderní obličej modelky.

Moz-screenshot-6

Starší generace sice bývá při těle, i přesto je zúžování obličeje až do trojúhleníku se špičkou na bradě u mladší generace zřejmá a "samozřejmá".

Moz-screenshot-7

Moderní  herečka, která se příliš vizáží nehodí na ztělesňování tradičních slovanských krasavic. Velmi úzký nos, tendence dýchat ústy, zuby na vystouplé bradě kvůli prodloužené dolní části lebky není kůže rtů s to zakrýt.