Je to téměř, jako by si ďábel sedl a udělal si seznam všech kritérií nějaké látky, jakou byčlověk mohl použít na zničení sebe sama. Muselo by to být příjemné na pohled i chuťově. Muselo by to být čistě bílé a snadno dostupné. Muselo by to zaujmout všechny lidi tohoto světa. Ničivé účinky by musely být jemné a trvat tak dlouho, že velmi málo lidí by si uvědomovalo, co se děje, dokud by už nebylo příliš pozdě. Nejkrutější kritérium ze všech by bylo to, že by to muselo být podporováno a distribuováno těm nejnevinnějším lidem těmi nejlaskavějšímí, dobře mínícími lidmi. Ďábel prozatím vyhrává. Šli jste někdy na prodej církevního koláče (charitativní akce, pozn. překl.) pořádaného základní školou? Bruce Pacetti, DDS PPNF Health Journal

Mnoho lidí závislých na cukru hlásí, že jejich touha po cukru značně poklesne, když omezí maso.
Je dost zajímavé, že po cukru také bažíme, když ve stravě není dostatek bílkovin. Důvodem toho je, že protiklady se ve svých extrémech jeden
do druhého proměňují. Extrémní rozkoš se stává bolestivou. Extrémní světlo je oslepující (tma). A nedostatek bílkovin či masa, nějaká extrémně rozpínavá funkce způsobí, že budeme toužit po jídle, které potřebujeme nejméně, po extrémně rozpínavém jídle jako cukr. Není nezvyklé, že lidé přejdou na vegetariánskou stravu a mají nižší příjem bílkovin a začnou bažit po sladkých jídlech. A vegetariáni, kteří jedí příliš mnoho rafinovaného cukru, často silně touží po mase a rybách. Marc David Nourishing Wisdom [Vyživující moudrost] (str. 552)

V létě roku 1965 jsem potkal moudrého muže z Východu, japonského filosofa, který se po několika týdnech vrátil ze Saigonu. "Pokud opravdu očekáváte, že dobudete severní Vietnamce,", říkal mi, " musíte na ně hodit armádní zásoby - cukr, bonbóny a coca-colu. To je zničí rychleji než bomby. " William Duffy Sugar Blues (česky vyšlo jako Cukrové trápení), str. 501

 

Výzkum Westona Pricea je buď špatně vykládán - lidé vyznávající syrovou stravu, nadšenci proti zrní a dokonce vegetariáni už prohlásili jeho práci za svou - nebo je ignorována. V zemi, ve které celý pravověrný zdravotní establišment odsuzuje nasycené tuky a cholesterol z živočišných zdrojů a kde se prodejní automaty staly pevnou součastí našich škol, kdo by chtěl  slyšet o cestujícím zubaři, který varoval  před nebezpečím cukru a bílé mouky, který si myslel, že by se dětem měl podávat olej z tresčích jater, a který věřil, že máslo je jednička mezi zdravými jídly?
                                           Ancient Dietary Wisdom for Tommorow"s Children (str. 424)

 

 

 

Každé izolované švýcarské údolí či vesnice má své speciální svátky, při nichž atletické závody jsou hlavními událostmi. V minulosti se hodovalo hlavně na mléčných výrobcích. Atletům se poskytla veliká mísa smetany představující jeden z nejoblíbenějších a nejzdravějších nápojů, k dostání byl vždycky i speciální sýr… Jejich smetanové výrobky nahrazovaly naší moderní zmrzlinuPrakticky všechny lebky, které byly exhumovány v údolí řeky Rýn a vskutku prakticky z celého Švýcarska, kde hroby existovaly přes sto let, se údajně našly s relativně dokonalými zuby; zato zuby lidí pohřbených nedávno jsou proděravělé zubními kazy nebo ztrácené kvůli této nemoci.
      Weston A. Price, DDS Nutrition and Physical Degeneration
  (str. 550)

*v angličtině je z názvu pro zmrzlinu patrný její původ - doslova ledová smetana (ice-cream), budeme-li ke zmrzlině spravedliví, tak to, co člověku škodí především, není "ice-cream", ale to, co se dnes za "zmrzlinu-ledovou smetanu" (plnou koktejlu z "éček" a cukru) troufá považovat- bohužel cukr atd. je velmi návykový, stačí, když konzument uslyší hudbu linoucí se z dodávky "Frostu" a spolehlivě přistoupí na hru zvanou Pavlův reflex (pozn. překl.)

 

Většina lidí si myslí, že konzumace tuků vytváří tuk, nicméně tuk nevytváří v těle tuk.  Zdravé tělo musí mít tuky k trvání svých životních procesů. Karbohydráty - zrní, chléb, škroby a cukr - jsou ony potraviny, které vytvářejí tuk- a jsou to tyto potraviny, které musí osoba, co má problémy s obezitou, zamezit.  Lidé, kteří si přejí zhubnout, by se měli vzdát obilí, cukru a škrobu, dokud nedosáhnou žádoucí váhy, poté by měli jíst obilí a škroby uměřeně.
                           H. Leon Abrams: Your Body is Your Best Doctor (str. 358)

 

 

Slazené cereální produkty a stovky jiných položek se při výrobě pocukrují s tím, že takto činí průměrná spotřeba cukru v USA přes 45 kg na každého muže, ženu  a dítě. Pokud by vláda postavila cukr mimo zákon, otřáslo by to základy amerického obchodu. Zůstává otázkou, zda konečné uškození člověku 21. století vzejde z dnešního pojídání cukru, nebo z konzumace umělých sladidel, jako je sacharin.
                         Edward  Howell, MD Enzyme Nutrition