Milí přátelé,

chystáme se na malý vlastivědný výlet do Lichnova, a to dne 17. června 2017. Jsem ráda, že duch vesnice i přes likvidaci selského stavu v 50. letech a zákazu Agrární strany (již v Košickém vládním programu) stále žile. I Lenin se více spoléhal na dělníky než na rolníky - jsou příliš svobodomyslní a v kontaktu s přírodou, chtěl je jen vysávat. Možná, že někteří lidé zvaní kulaci snad opravdu zneužívali svého postavení a byli lakomí jako nějací sedláci v pohádkách, ale věřím, že většina (až na vzácné výjimky)  byla na tom dobře díky píli, pracovitosti a intuitivní inteligenci. 

Pokud o víkendu pracujete na svých zahradách či statcích, je to chvályhodné, ale občas je dobré to pustit z hlavy. Není třeba jezdit na dovolenou do zahraničí mezi davy dalších turistů, ale třeba se Vám bude líbit v ČR tam, kam se chystáme my. Viz plakátek níže. Více na muzeumvidlí.cz.

Tam se tedy můžeme případně potkat, jelikož na facebooku se nepotkáme, netlačím tam zubeni.cz. Nějak těmto sítím nejsem moc nakloněna, pokud texty nenesou nějakou silnou nosnou myšlenku, utíkám pryč. Dokud se veganství necpe do české legislativy a pokud se nebude zvyšovat zdravotní pojištění, tak nemám potřebu o jídle polemizovat a psát či telefonovat na ministerstva. 

Pohodové červnové dny! Věra