P1040834_miskaspastikouKUŘECÍ JÁTROVÁ PAŠTIKA

(Přeloženo z knihy Nourishing Traditions, s. 171.)

Na 12-18 porcí

 

3 polévkové lžíce másla

0,45 dkg kuřecích nebo kachních jater nebo jejich směs

20 dkg hub, omytých, sušených  a nahrubo nasekaných

1 svazek zelených cibulí - nakrájených

2/3 šálku suchého bílého vína nebo vermouthu (vermutu)

1 utřený struček česneku

1/2 čajové lžičky suché hořčice

1/4 čajová lžička suché rozmarýny

1 polévková lžíce citronové šťávy

1/2 kostky změklého másla

mořská sůl

 

P1040831_varenipastikyP1040832_smaslemvmiseRozpusťte máslo v těžké pánvi. Přidejte játra, cibuli a houby a vařte za občasného míchání asi 10 minut, dokud se játra neusmaží. Přidejte víno, česnek, hořčici, šťávu z citronu a bylinky. Přiveďte k varu  a vařte nepřikryté, dokud tekutina nezmizí. Nechejte vychladnout. Zpracujte v mixéru se změklým máslem. Dochuťte. Dejte do kameninové nádoby nebo formy a dobře vychlaďte. Podávejte s celozrnným chlebem a trojúhelníkovými krutony.

P1040838_chlebspastikou