Tapeta s oceánem volně dostupná na internetu Tapeta s oceánem volně dostupná na internetu

Hořčík neboli magnézium je prvek, kterého máme málo, protože voda, kterou pijeme, ho má málo, půda je vyčerpaná o tento prvek, v oceánu se často nekoupeme a pokud ho máme ve stravě či v doplňcích, špatně se vstřebává.

Hořčík je potřebný na minimálně 300 biochemických reakcí v těle, na zdravé srdce, na produkci dostatku kyseliny hydrochlorové v žaludku, na dobrý spánek, proti křečím nohou, fibromalgii, proti migréně, proti podrážděnosti, depresi, na uvolnění.

Tapeta s oceánem volně dostupná z internetu Tapeta s oceánem volně dostupná z internetu

Domácí hořčíkový sprej komerčně dostupný pod anglickým názvem Magnezium Oil sice žádný olej neobsahuje, jde ale o postřik, takové mazání, které pak na kůži pociťujeme jako  mastný film ze supernasyceného roztoku chloridu hořečnatého a vody. Dodává hořčík přímo buňkám, hořčíku, jaký se přirozeně nachází rozpuštěn v mořské vodě. Čistý se používá i na výrobu tótu ze sójového mléka, na obohacení půdy o hořčík apod. Koupila jsem si tedy hořčík ve formě chloridu hořečnatého od firmy Fichema (fichema.cz), kde mě 1 kg i s poštovným vyšel zhruba na 163 kč, 200 ml mě tedy vyšlo zhruba na pár pětek. Jde o kvalitu: pro potravinářské použití. V potravinách se nachází jako E511 a má stupeň škodlivosti 2 (syntetická přísada, bez známých vedlejších účinků). Autorka blogu cheeseslave.com psala o tom, že po půl roce používání vůbec nepotřebuje jakýkoliv podpažní antiperspirant a už vůbec ne běžný antiperspirant, který obsahuje jedovatý hliník. Dr Natasha Campbell Bride psala v knize Sydrom trávenia a psychologie o hliníku v prsních nádorech a vidí určitou korelaci mezi používáním antiperspirantů s hliníkem (pod paží-tedy tak blízko prsou) a nárůstem počtu rakoviny prsou-naše prababičky nejspíš antiperspiranty nepoužívaly, ale měly máslo od krav z pastevního chovu, které obsahuje protirakovinovou mastnou kyselinu CLA.

Ingredience na horčíkový olej Ingredience na horčíkový olej

Ingredience na hořčíkový olej (Magnesium Oil):

1 šálek (půl pinty) destilované vody

1 šálek chloridu hořečnatého (+-), ale ještě lépe!- síranu hořečnatého (magnézium sulfát),MgS04-7H2O, který obsahuje jak hořčík, tak nesmírně důležitou síru na produkci cholesterolu sulfát. O důležitosti síry a vystavování se od jara slunci bez krémů na opalování píše a přednáší Stephanie Seneff, PhD  (viz YouTube), paradoxně abychom se před rakovinou a jinými nemocemi chránili (cholesterol sulfát). Této soli se říká Glauberova hořká sůl a také EPSOMSKÁ SŮL. Velice se doporučuje lidem se syndromem GAPS (viz Dieta GAPS), tedy pro děti s autismem a jinými poruchami. Může se dávat do koupele.

malá lahvička s postřikovačem,  (použila jsem stejnou od hořčíkového oleje od ancientpurity.com, je na 200 ml, ale všechen střik nepojala), nebo jiná s malou dírkou, ale měla by být hygienicky nezávadná

Rozpusteno Rozpusteno

Postup: Na pánvi přivedeme k varu destilovanou vodu a rozpustíme v ní šálek chloridu hořečnatého, necháme zchladnotu a  trychtýřkem nalijeme do láhve a můžeme se stříkat a roztírat olej po těle svém či příbuzných-ale ne do očí! Většinou cítím trošku takové lehoučké brnění zvláště v místě nějakého již skoro zahojeného škrábance či píchance. Pokud by to moc brnělo, stačí roztok zředit přidáním destilované vody.

Odkazy:

fichema.cz (zde se např. dá koupit Epsomská sůl)

http://www.pytlici.cz/filmy-dokumenty-a-zasadni-texty/18-nedostatek-horciku-a-chronicke-nemoci

http://www.ancient-minerals.com/magnesv ium-chloride/

http://www.cheeseslave.com/how-to-make-magnesium-oil/

http://www.ancientpurity.com/index.php/magnesium-spray

http://www.radiantlifecatalog.com/product/transdermal-magnesium-therapy/books

http://www.vibranthealth.eu/horcik#

http://www.fichema.cz/chlorid-horecnaty-hexahydrat-pharma-24-kg-mgcl2-p-909.html