Pro neangličtináře: jde o krátký vzdělávací dokument Nadace Weston A Pricea, kde se hovoří zhruba o tom, že dnešní děti nejsou zdravé, ale mnohé trpí alergiemi, hyperaktivitou, poruchami pozornosti apod. Sally Fallonová, autorka kuchařky Tradice výživy, se v něm k tomu vyjádřila, že je to způsobeno nevhodnou stravou, tím, že lidé nemají správné informace ohledně stravy (i když si myslí, že mají...) , ale spíše dezinformace od vlády. Dokument se zmiňuje o zubaři Dr. Priceovi, který zkoumal jídlo primitivních skupin už ve 20-30. letech, kteří měli zdravé zuby (nebyli v kontaktu s jídlem civilizace a netrpěli zubními kazy...) narozdíl od jeho amerických pacientů, s jejichž stavem zubního chrupu to bylo stále horší. Přes místní specifika ve stravování mělo jejich jídlo jedno společné, a sice mnohonásobně vyšší obsah vit. A, D a K, které se nacházejí v takových potravinách, které moderní experti na výživu nefér zavrhli jako škodlivé, tedy živočišné tuky, jako je máslo, dále vejce, syrové mléko (nepasterizované) z bezpečného zdroje, vnitřní orgány jako jsou játra apod. Zároveň nejedli nic, co by obsahovalo cukr nebo bílou mouku.Pokud jedli obiloviny, jako je žito nebo oves, tak jedině upravené fermentací. Zmínka je i o nadaci, která je zcela nezávislá na výrobcích potravin a jež dostává spoustu dopisů od vděčných rodičů se zdravými dětmi.