Vážení čtenáři,

jen v pár bodech:

1.Je podzim, a tak se u nás porážel zase býk, tentokráte stačí nahlásit domácí porážku jen 3 dny předem a dobytek může být str až 72 měsíců dle novely zákona! Konečně rozumnější zákon. Stále vyrábíme máslo, protože bylo i na podzim dost čerstvé trávy. Uvažujete i Vy o pořízení krávy?

 2. Snad jste také až donedávna chodili na houby, které jsou výborným kořením s vůní lesní půdy.  Děti sbírání hub milují, já byla s nimi 2x a Neil 1 x. Máme z nich radost.

3. Na podzim se synovi konečně vylíhl motýl lišaje smrtihlava- jeho obří housenku našel v brambořišti, dal ji do skleněného akvária (místo vody dal hlínu), chvíli ji krmil bramborovou natí a pak se zahrabala do hlíny na dně. Když se vyklubala, vydávala hlasité zvuky. Počasí je relativně teplé, jinak by až sem lišaj nezavítal. Snad stihl doletěl někam třeba do Itálie, kde je tepleji.

4.

Nyní jdu zase překládat knihu Výživa a Fyzická degenerace od dr. Pricea...knihu si jednoho dne budeme snad i sami řezat- pořídili jsme totiž  řezačku papíru jak z časů císaře pána, ale řeže jak čert - taková hotová gilotina je to. Byla k mání z druhé ruky v jedné staré vile na kraji jednoho městečka v bývalých sudetech. Ve vile bylo plno pokladů jako třeba tato řezačka.

5.A těším se na víkend, kdy si obvykle udělám ráno čas na rychlou několikakilometrovou procházku okolní krajinou...prohřeje tělo, vyčistí hlavu a člověk má zas o něco větší nadhled. 

ClanekoMasle v Nové Regeně 27-29

Pohodový podzim!

Věra