Prijela velka vodarna

 

To neni obri lampion, ale vodarna {nadrz z PP)

 

A uz je tam, dno bylo vycisteno a srovnano obsypem

 

Fazol obr, tento bude mit lusky s nejvetsimi fazolemi, jake jsem kdy videla...

 

"Nevidelnym kartackem" na zuby je absence rafinovanych cukru a zivocisne tuky, ALE ne ledajake: ty, kterym nechybi vitamin A, D, K2

Druhou půlku léta začínáme trávit další sečí, péči o rostliny, zaléváním, pokud to potřebují, hrabáním trávy na futro a prací.  Když si pak člověk po celodenním shonu (bezděké ergoterapie) sedne, je to stav, jaký si představuju pod pojmem Nirvána. Na obrázcích je vidět jinak instalace velké plastové nádrže na pitnou vodu. Využili jsme již existující betonovou jímku, kterou používali kdysi na akumulaci dešťové vody. Jelikož ale netěsní, pouze se do ní vložila tato nová nádrž a obsypala se zvláštním pískem. Voda půjde do ní z vrtané studny a z ní pak domů do sklepa. Zvlášť z vrtané studny tuto nádrž obejde pitná voda, která půjde do domu přímo. Dá se říci, že veškerou práci zvládl speciální bagr, který fungoval jako bořič starého betonového krytu, jehož "komín" se ještě dá použít jako květináč a la "co statek dal".  Dále fungoval jako vydlabavač starého nánosu bahna, jako výtah pro ty, co do jeho lžíce ve studni nakládali binec a kusy betonu z krytu, dále fungoval jako přenášeč  celé nové nádrže, kterou dolů pomalu spustil. Oproti našemu očekávání byla nádrž již byla vyrobena, navařoval se pouze vstupní "komín".

Prvni zuby (Dorotka) nemuseji by uplne natesno, protoze jsou vodivou listou pro druhe zuby pod nimi, ktere budou potrebovat jeste vice mista (sirsi zubni oblouk)

 

Nosorožík kapucínek (Oryctes nasicornis) je velký brouk z čeledi vrubounovitých. V Česku je chráněný zákonem jako ohrožený druh. (Dle encyklopedie wikipedie) Při druhé seči sena jsme ho našli na zemi na loukách (přežil naše sečení kosou). Samičky prý roh nemají, jen hrbolek.

Burina srdecnik, "zenska" bylinka, vyrostla i ze seminek...

A repa rostla...

A tady musis sedet a ani se nehnout...

Nestandartni vytah misto zebriku, touto lzici se nahoru dostavalo i bahno ze dna stare vodarny, do ktere se vlozila nova nadrz...

Vitraz starych dveri...(kdepak mohu dnes sehnat nahradni sklicko jako na obr.?)