Nové Ergonomické kosiště rakouského stylu skladem od 15.9.20

Recepty Recepty Feed

Recepty

v Kosení kosou, Recepty, Z našeho statku Leden 05, 2019

Tak nám nastal nový rok 2019, ať uz v kalendáři, nebo na Nebi, neboť se uz přestal zkracovat čas světla a Slunce se nám zase vrací, ale až na jaře to bude markantnější. V tomto roce alespoň já a moje rodina hledáme rovnováhu mezi klidem, hlubokou relaxací, ale i...

0 příspěvek

v Recepty, Teorie, Vše, Z knihy Výživující tradice Září 19, 2018

(bez háčků nad z) V dnešních novinách psali, ze nějaká maminka viní a činí zodpovědnou jednu zubařku z toho, ze její dvě dcery mají zubní kazy. Podány byly dvě zaloby. Kdo můze za zubní kazy dcer? Rozhoudnout má světský soudce či soudkyně.

...
0 příspěvek

v Recepty, Vše, Z knihy Výživující tradice Září 16, 2018

“Babička po padesátce uz ty chlapy zabalila, uz nikdy nikoho, a dodrzela to. My jsme pak byli její všechno. Celý zivot nepila, nekouřila a jedla zásadně nezdravé jídlo. Všechno, co bylo libové, bylo nanic. “Takový suchý, fuj.” Ale bůček nebo tekuté sádlo! ...Její stravování, viděno nějakým rigidním dietologem, bylo úděsné.....

0 příspěvek

v Kosení kosou, pages, Recepty, Teorie, Videa, Vše, Z knihy Výživující tradice, Z našeho statku Červenec 23, 2018

Každý den chrlí nakladatelé tolik knížek. Zdá se, že všechny jsou nejspíš moc důležité a chtějí nám něco zásadního sdělit, co by nám nemělo uniknout - jinak by je přece někdo nevydával. A přece mnohé z nich jsou jen brakem k ničemu, který škodí knihám jako takovým a těm kvalitním jak plevel...

0 příspěvek

v Recepty, Vše, Z knihy Výživující tradice Květen 25, 2015

Placičky z cizrny jsou chutnější, než jsem si myslela, základem je pracovat s celistvými potravinami (ne s nějakou moukou z extrudované cizrny), kdy si můžeme takovouto luštěninu pěkně namočit či dokonce i trochu naklíčit, tedy upravit tak, aby byla stravitelnější. Příště zkusím udělat “falafel” z normálního hrachu, který je tradiční...

0 příspěvek

v Recepty, Vše, Z knihy Výživující tradice Květen 20, 2015

“Je mi 69 let a jsem truhlářským mistrem. Byl jsem počat a vyrostl jsem na syrovém mléce a na jídle s vysokou koncentrací živin stejně jako všichni farmáři přede mnou. Když mi bylo pět nebo šest, do oblasti přišly supermarkety a vypadalo to, že se věci změnily přes noc. Lidem,...

0 příspěvek

v Recepty, Vše, Z knihy Výživující tradice Březen 14, 2015

Již dlouho jsem si brousila zuby na tento zdravý recept, který mě zaujal svým názvem. Chtěla jsem ochutnat na jazyku staré časy Perské říše. Chléb je jednoduchý, žádná věda a chutná velice. Jistě se hodí i na cesty. Jako obvykle jsem použila ale to obilí, co bylo po ruce, tedy...

0 příspěvek

v Recepty, Vše, Z knihy Výživující tradice Leden 12, 2015

-z kostí (pokud nejsou moc olízané, jen odložené na okraj talíře) nebo jen z upečených nožiček lze udělat polévku (před pečením je ale nechávám namočené v horké vodě ze škubání a pak je ještě kartáčkem na zeleninu dobře očistím, přece jen se nožky v hlíně něco nahrabaly…) Jde o respekt...

0 příspěvek

v Recepty, Vše, Z knihy Výživující tradice Leden 12, 2015

“Kostlán, hostitel, podal každému bochník, by si ukrojil chleba, – “po staročesku”, pobízel s úsměvem; jakmile muži usedli, přinesla hospodyně  pěknou mísu starodávného tvaru, malovanými květy vyzdobenou, z níž valil se kouř a vyhlédala rukojeť veliké lžíce, a jala se sama všem nalévati polévku…Haněl opět se divil: “Vyť si vyvádíte...

0 příspěvek

v Recepty, Vše, Z knihy Výživující tradice Leden 08, 2015

"Původně byla marmeláda mléčně kvašené jídlo! Pomeranče se smíchaly se slanou vodou a natlačily se do velkých sudů. Dlouhá plavba jim dala dostatek času, aby zkvasily a rozvinuly si plno vůní a chutí."  Sally Fallonová

My lidé z bývalého socialistického blogu jsme už...

0 příspěvek

v Recepty, Teorie, Vše, Z knihy Výživující tradice Listopad 02, 2014

"Jako ukázku pozoruhodné moudrosti těchto primitivních kmenů jsem shledal, že používají na období kojení dvě obiloviny s neobvyklými vlastnostmi. Jedna byla červené proso, které mělo nejen hodně karoténu, ale jehož obsah vápníku byl pět až desetkrát vyšší než u jiných obilovin. Pro...

0 příspěvek

v Recepty, Vše, Z knihy Výživující tradice Srpen 25, 2014

Poznamka: Tak tento recept jsem vyzkousela a nebyl tak slozity ci zdlouhavy diky tomu, ze jsem pouzila hovezi bujon zavareny ve sklenici, fazole si namacela, spenat byl zmrazeny. Rada ale pouzivam vice domacich bylinek. Misto Parmezana jsem pouzila ke strouhani to, co jsem nasla v lednici a nazvala si...

0 příspěvek

v Recepty, Vše, Z knihy Výživující tradice Srpen 20, 2014

Je cas leta, cas cerstve zeleniny. Vyziva dle vyzivujicich tradic se nekdy redukuje na "maso", coz samozrejme neni vubec pravda, protoze lidi tradicne zivilo nejen maso, ale i kosti, vnitrnosti, obili, zelenina a ovoce a vzduch a dobre myslenky. Nasledujici recept je tedy zeleninovy.

V kreslenem filmu Ratatouille...

4 příspěvek

v Recepty, Vše, Z našeho statku Srpen 04, 2014

Níže přináším další vyzkoušený recept na letní horké dny s příchutí "asdfasdfmoře", které u nás nemáme. Není to recept, dle kterého bych vařila pravidelně, ale myslím, že z času na čas může jídelníček zpestřit a přinést ke stolu atmosféru cizích krajin. Krevety mám v hlavě spojeny nejsilněji s letadlovým jídlem,...

0 příspěvek

Zobrazuji 1 až 14 z 51 (celkem stran 4)