Nové Ergonomické kosiště rakouského stylu skladem od 15.9.20

Z knihy Výživující tradice Z knihy Výživující tradice Feed

Z knihy Výživující tradice


v pages, Teorie, Z knihy Výživující tradice Březen 18, 2020

Ačkoliv se teď téměř denně věnuji předkládání původní knihy zubaře Westona A. Pricea <i><b>Výživa a fyzická degenerace</b></i>, kdy se znova a znova ujišťuji, že <strong>špatná strava může vést v případě některých ostrovů doslova k vyhynutí obyvatel, kteří snadno podléhají nemocem</strong> (TBC, záněty dásní), v souvislosti s koronavirem, jsem dnes udělala...

0 příspěvek

v Teorie, Videa, Vše, Z knihy Výživující tradice Prosinec 03, 2018

Někdy před rokem 2005 si Neil přečetl knízku The Scythe Book od Davida Tresemera. V knize byl pozoruhodný dodatek od Petera Vida, který trpělivého čtenáře mohl blíze zasvětit do problematiky ručního kosení kosou. Někdy v zimě 2005-6 se k nám zastavil náš známý (http://kamnasdusi.cz/ ), který se zmínil o tom,...

0 příspěvek

v Recepty, Teorie, Vše, Z knihy Výživující tradice Září 19, 2018

(bez háčků nad z) V dnešních novinách psali, ze nějaká maminka viní a činí zodpovědnou jednu zubařku z toho, ze její dvě dcery mají zubní kazy. Podány byly dvě zaloby. Kdo můze za zubní kazy dcer? Rozhoudnout má světský soudce či soudkyně.

...
0 příspěvek

v Recepty, Vše, Z knihy Výživující tradice Září 16, 2018

“Babička po padesátce uz ty chlapy zabalila, uz nikdy nikoho, a dodrzela to. My jsme pak byli její všechno. Celý zivot nepila, nekouřila a jedla zásadně nezdravé jídlo. Všechno, co bylo libové, bylo nanic. “Takový suchý, fuj.” Ale bůček nebo tekuté sádlo! ...Její stravování, viděno nějakým rigidním dietologem, bylo úděsné.....

0 příspěvek

v Kosení kosou, pages, Recepty, Teorie, Videa, Vše, Z knihy Výživující tradice, Z našeho statku Červenec 23, 2018

Každý den chrlí nakladatelé tolik knížek. Zdá se, že všechny jsou nejspíš moc důležité a chtějí nám něco zásadního sdělit, co by nám nemělo uniknout - jinak by je přece někdo nevydával. A přece mnohé z nich jsou jen brakem k ničemu, který škodí knihám jako takovým a těm kvalitním jak plevel...

0 příspěvek

v Teorie, Vše, Z knihy Výživující tradice, Z našeho statku Březen 03, 2018

vy, kteří jste již četli knihu Japonky Marie Kondo Zázračný úklid, využijte svůj čas efektivně a již nečtěte dál a přijďte sem zase někdy jindy, možná tu bude článek, který pro Vás bude přínosnější. A možná už vůbec máte být dávno pryč od počítače a internetu!


...
0 příspěvek

v Videa, Vše, Z knihy Výživující tradice, Z našeho statku Říjen 15, 2017

Milí houbaři a čtenáři tohoto blogu,

v tuto chvíli je můj manžel s dětmi v lese na houbách, už vím, že to, co v tom lese lítá, není klíště, ale kloš jelení. Sušička, byť je to další "krám do chalupy", jede na plné obrátky a aspoň je využita na ty houby,...

0 příspěvek

v Vše, Z knihy Výživující tradice, Z našeho statku Červen 06, 2017

Nabízím jalovičku , nar. 23.1.2017, trvale pod matkou na mléce, přikrmována, 
seno , tráva. Matka 50% Jersey 50% polská červinka, otec 100% švýcarský stříbrný Braun 
Swiss. Chov IBR prostý, kráva krmena : tráva, seno, ¨trochu vlasního míchaného jádra, čistých 
vojtěškových granulí, bez soji, zelenina, ovoce.

...
0 příspěvek

v Vše, Z knihy Výživující tradice, Z našeho statku Září 21, 2016

Vážení přátelé Vyživujících tradic, po několika letech jsme se tedy dočkali a kniha je na světě! Postupně knihy odesíláme - zvládáme v podstatě "cunami" objednávek. Knížka je na cestě do USA na farmu autorky Sally Fallon - ta se s ní chce pochlubit na své facebookové stránce. Teď již si budete...

0 příspěvek

v Recepty, Vše, Z knihy Výživující tradice Květen 25, 2015

Placičky z cizrny jsou chutnější, než jsem si myslela, základem je pracovat s celistvými potravinami (ne s nějakou moukou z extrudované cizrny), kdy si můžeme takovouto luštěninu pěkně namočit či dokonce i trochu naklíčit, tedy upravit tak, aby byla stravitelnější. Příště zkusím udělat “falafel” z normálního hrachu, který je tradiční...

0 příspěvek

v Recepty, Vše, Z knihy Výživující tradice Květen 20, 2015

“Je mi 69 let a jsem truhlářským mistrem. Byl jsem počat a vyrostl jsem na syrovém mléce a na jídle s vysokou koncentrací živin stejně jako všichni farmáři přede mnou. Když mi bylo pět nebo šest, do oblasti přišly supermarkety a vypadalo to, že se věci změnily přes noc. Lidem,...

0 příspěvek

v Recepty, Vše, Z knihy Výživující tradice Březen 14, 2015

Již dlouho jsem si brousila zuby na tento zdravý recept, který mě zaujal svým názvem. Chtěla jsem ochutnat na jazyku staré časy Perské říše. Chléb je jednoduchý, žádná věda a chutná velice. Jistě se hodí i na cesty. Jako obvykle jsem použila ale to obilí, co bylo po ruce, tedy...

0 příspěvek

v Recepty, Vše, Z knihy Výživující tradice Leden 12, 2015

-z kostí (pokud nejsou moc olízané, jen odložené na okraj talíře) nebo jen z upečených nožiček lze udělat polévku (před pečením je ale nechávám namočené v horké vodě ze škubání a pak je ještě kartáčkem na zeleninu dobře očistím, přece jen se nožky v hlíně něco nahrabaly…) Jde o respekt...

0 příspěvek

v Recepty, Vše, Z knihy Výživující tradice Leden 12, 2015

“Kostlán, hostitel, podal každému bochník, by si ukrojil chleba, – “po staročesku”, pobízel s úsměvem; jakmile muži usedli, přinesla hospodyně  pěknou mísu starodávného tvaru, malovanými květy vyzdobenou, z níž valil se kouř a vyhlédala rukojeť veliké lžíce, a jala se sama všem nalévati polévku…Haněl opět se divil: “Vyť si vyvádíte...

0 příspěvek

Zobrazuji 1 až 14 z 86 (celkem stran 7)