Nové Ergonomické kosiště rakouského stylu skladem od 15.9.20

Mozeček obalovaný ve strouhance (Breaded Brain)

v Recepty, Vše, Z knihy Výživující tradice Listopad 09, 2010. 0 příspěvek

MOZEČEK OBALOVANÝ VE STROUHANCE

8 porcí

  • 0,9 kg čerstvého telecího mozečkuv biokvalitě (Viz poznámka k mozečkům, str. 310)
  • 3 polévkové lžíce přírodně fermentované sójové omáčky
  • 1 střední oloupaná a nakrájená cibule
  • 1 šálek červeného vína
  • 1 polévková lžíce rozdrcených kuliček zeleného pepře
  • 2 šálky nebílené mouky
  • 1 čajová lžička pepře
  • 3 vajíčka lehce rozkvedlaná
  • 2 šálky strouhanky z celozrnného kváskového chleba
  • 2 čajové lžičky středomořských bylinek tzv. fine herbs (petržel, pažitka, estragon, kerblík, pozn. překl.)
  • ½ čajové lžičky soli
  • 2 polévkové lžíce i víc másla
  • 2 polévkové lžíce či více extra panenského olivového oleje
  • kulaté krutony (str. 520) na ozdobu
  • nakládané okurky (str. 97) na ozdobu
  • klínky limetky na ozdobu

 

Marinujte mozeček ve směsi sójové omáčky, vína, cibule a pepře po několik hodin v lednici. Smíchejte mouku s pepřem a strouhankou s dobrými bylinkami a solí. Opatrně vytáhněte mozeček z marinány a osušte. Osmažte na másle s olivovým olejem do zlata nebo až bude křupavý na obou stranách. Upravte mozeček na jednotlivé talířky s kulatými krutony, na tenké plátky nakrájenými kvašáky a klínky limetky.

Pozn. V původním receptu je použit “mozek” z telete, já se spokojila s “mozečkem” z vepře.

Štítky: recepty
Poslední Aktualizece: Březen 12, 2017

Příspěvky

Zanechej komentář

Zanechej odpověď

text_captcha