Vážení zákazníci, těší nás Váš zájem o KNIHU zubaře Pricea VÝŽIVA A FYZICKÁ DEGENERACE. Díky odkazu Adama Rawa na naše knihy na jeho internetovém videokanále knížky sice nemáme již vyrobené do zásoby a vyrábíme je aktuálně jen v režimu "just in time", děláme ale maximum, aby Vaše kniha byla vyrobena a odeslána v co nejkratším čase po vašem objednání. Aktuálně počítejte s doručením knihy do 3-4 týdnů. Děkujeme Vám za pochopení a přejeme Vám pohodové dny. Dudmanovi
Nové Ergonomické kosiště rakouského stylu skladem od 15.9.20
Aktuálně Ergonomická kosiště a několik modelů kosu a několik dalších položek není skladem. Budeme je mít k dispozici, než bude tráva připravena k sekání, nejpozději do konce dubna. Omlouváme se za nepříjemnosti.

Mozeček obalovaný ve strouhance (Breaded Brain)

v Recepty, Vše, Z knihy Výživující tradice Listopad 09, 2010. 0 příspěvek

MOZEČEK OBALOVANÝ VE STROUHANCE

8 porcí

  • 0,9 kg čerstvého telecího mozečkuv biokvalitě (Viz poznámka k mozečkům, str. 310)
  • 3 polévkové lžíce přírodně fermentované sójové omáčky
  • 1 střední oloupaná a nakrájená cibule
  • 1 šálek červeného vína
  • 1 polévková lžíce rozdrcených kuliček zeleného pepře
  • 2 šálky nebílené mouky
  • 1 čajová lžička pepře
  • 3 vajíčka lehce rozkvedlaná
  • 2 šálky strouhanky z celozrnného kváskového chleba
  • 2 čajové lžičky středomořských bylinek tzv. fine herbs (petržel, pažitka, estragon, kerblík, pozn. překl.)
  • ½ čajové lžičky soli
  • 2 polévkové lžíce i víc másla
  • 2 polévkové lžíce či více extra panenského olivového oleje
  • kulaté krutony (str. 520) na ozdobu
  • nakládané okurky (str. 97) na ozdobu
  • klínky limetky na ozdobu

 

Marinujte mozeček ve směsi sójové omáčky, vína, cibule a pepře po několik hodin v lednici. Smíchejte mouku s pepřem a strouhankou s dobrými bylinkami a solí. Opatrně vytáhněte mozeček z marinány a osušte. Osmažte na másle s olivovým olejem do zlata nebo až bude křupavý na obou stranách. Upravte mozeček na jednotlivé talířky s kulatými krutony, na tenké plátky nakrájenými kvašáky a klínky limetky.

Pozn. V původním receptu je použit “mozek” z telete, já se spokojila s “mozečkem” z vepře.

Štítky: recepty
Poslední Aktualizece: Březen 12, 2017

Příspěvky

Zanechej komentář

Zanechej odpověď

text_captcha