Vážení zákazníci, těší nás Váš zájem o KNIHU zubaře Pricea VÝŽIVA A FYZICKÁ DEGENERACE. Díky odkazu Adama Rawa na naše knihy na jeho internetovém videokanále knížky sice nemáme již vyrobené do zásoby a vyrábíme je aktuálně jen v režimu "just in time", děláme ale maximum, aby Vaše kniha byla vyrobena a odeslána v co nejkratším čase po vašem objednání. Aktuálně počítejte s doručením knihy do 3-4 týdnů. Děkujeme Vám za pochopení a přejeme Vám pohodové dny. Dudmanovi
Nové Ergonomické kosiště rakouského stylu skladem od 15.9.20
Aktuálně Ergonomická kosiště a několik modelů kosu a několik dalších položek není skladem. Budeme je mít k dispozici, než bude tráva připravena k sekání, nejpozději do konce dubna. Omlouváme se za nepříjemnosti.

Pepitas (Křupavá dýňová semínka)

v Recepty, Vše, Z knihy Výživující tradice Listopad 08, 2011. 0 příspěvek

cca 1 kg čerstvých loupaných dýňových semen
30 g mořské soli 
1 lžička kajenského pepře (volitelné)
filtrovaná voda

Tento recept napodobuje zvyk Aztéků namáčet semínka ve slaném nálevu. Poté je nechávají uschnout na horkém slunci. Pepitas jedli celé, nebo namletá v jídle.
     Rozpusťte sůl  ve vodě a přidejte do ní dýňová semínka a kajenský pepř. Nechejte to na teplém místě alespoň 7 hodin nebo přes noc. Nechte vodu odtéct v cedníku a rozložte na nerezový pekář.  Vložte ho do teplé trouby (ne víc než 60 st. C) na asi 12 hodin nebo přes noc, občas je obraťte, dokud nejsou zcela suchá a křupavá. Uschovejte ve vzduchotěsné nádobě. Přeloženo z knihy Výživné tradice, str. 513.



  Na sušičce jsem nastavila teplotu mezi 135 a 155 st. F. Jistě bude stát za pokus jednou udělat “jerky”, tedy sušené slané masové lupínky, které se konzervují sušením na 68 st. C.

  Na sušičce jsem nastavila teplotu mezi 135 a 155 st. F.
Jistě bude stát za pokus jednou udělat 
“jerky”,
tedy sušené slané masové lupínky, které se konzervují s
ušením na 68 st. C.

Přeloženo z knihy Výživné tradice, str. 513

Pozn. překl.: Recept jsem vyzkoušela bez kajenského pepře a s menší dávkou dýní (neloupaných) v množství na jedno plato v el. sušičce, kterou jsem použila místo trouby. Zároveň se sušily i šípky. Myslíím, že jde o zabití dvou much jednou ranou: semínka jsou namáčena, takže jsou stravitelnější a živiny využitelnější (včetně zinku) a vysušení dýní spolu se solí je jistě dlouho uchová. Příště bych použila méně soli a raději přidala pikantní koření. Dýně jsem zakoupila ve větším množství z bezobalového obchůdku panpekar.cz

Semínky jsem třeba posypala dušenou dýni s česnekem, římským
kmínem a smetanou, která je jednou z příloh na barevném
taliři podzimní hojnosti. Mimochodem červená řepa je sice
syrová, ale kvašená s česnekem v syrovátce a keltské soli, v
bramborové kaši je samozřejmě domácí syrové máslo, na
měkkém sýru jsou poslední lístečky čestvé bazalky. 
Vařené jídlo (dýně a brambory) je tak vyrovnáno
trochou stravy syrové (bylinky, nepasterovaný sýr a kvašená
červená řepa)

Semínky jsem třeba posypala dušenou dýni s česnekem, římským kmínem a smetanou, která je jednou z příloh na barevném taliři podzimní hojnosti. Mimochodem červená řepa je sice syrová, ale kvašená s česnekem v syrovátce a keltské soli, v bramborové kaši je samozřejmě domácí syrové máslo, na měkkém sýru jsou poslední lístečky čestvé bazalky.  Vařené jídlo (dýně a brambory) je tak vyrovnáno trochou stravy syrové (bylinky, nepasterovaný sýr a kvašená červená řepa)

g

Štítky: recepty
Poslední Aktualizece: Březen 12, 2017

Příspěvky

Zanechej komentář

Zanechej odpověď

text_captcha