Vážení zákazníci, těší nás Váš zájem o KNIHU zubaře Pricea VÝŽIVA A FYZICKÁ DEGENERACE. Díky odkazu Adama Rawa na naše knihy na jeho internetovém videokanále knížky sice nemáme již vyrobené do zásoby a vyrábíme je aktuálně jen v režimu "just in time", děláme ale maximum, aby Vaše kniha byla vyrobena a odeslána v co nejkratším čase po vašem objednání. Aktuálně počítejte s doručením knihy do 3-4 týdnů. Děkujeme Vám za pochopení a přejeme Vám pohodové dny. Dudmanovi
Nové Ergonomické kosiště rakouského stylu skladem od 15.9.20
Aktuálně Ergonomická kosiště a několik modelů kosu a několik dalších položek není skladem. Budeme je mít k dispozici, než bude tráva připravena k sekání, nejpozději do konce dubna. Omlouváme se za nepříjemnosti.

Nakládaný zázvor

v Recepty, Vše Únor 16, 2012. 0 příspěvek


Pohled z auta Nivy pri ceste z Pardubic (zmrzlinovac nemeli…)
jiz blizko naseho domu směrem od Litomyšle
mezi Dolnim Ujezdem a Desnou (zde se maji mijet
i autobusy), silny vitr navanul sněhové jazyky na
cestu driv nez traktor stihl znovu prijet., nekdy nebylo
videt, kde je skarpa a kde cesta, kde je cokoliv, jeli
jsme popaměti (jen bílý prach se vznášel před očima) –
kdo se směje naposled, ten se směje…,napadalo
mně při pohledu na jiná auta v menších nesnázích…

Je zima, malo slunce a na imunitu je krome vitaminu D z prirozenych zdroju jiste dobre take neco na zahrati, nejlepe kvaseny zazvor. Ten nesmi chybet v zadnem japonskem susibaru. Zde je recept z knihy Nourishing Traditions, str. 100.

NAKLADANY ZAZVOR

 Na 0,9 l 

Asi 1362 g cerstveho zazvoru, 15 g morske soli, 60 g  syrovatky (ne susene), pokud neni k dispozici pouzijte navic 15 g soli, 0,225 l filtrovane vody 

Stava ze zazvoru sama
vystoupila nad zazvor

Oloupejte a nakrejte zazvor na tenko. Dejte do misy a potlucte palickou nebo palickou na maso, aby s euvolnila stava.  Dejte do 0,9litrove sklenice a natlacte palickou nebo palickou na maso. Zamichejte vodu se soli a syrovatkou a nalijte do sklenice na zazvor, pokud je to nutne pridejte vice vody, aby byl zazvor pod hladinou, ta musi byt maximalne 2,5 cm pod horni casti sklenice. Dobre utesnete  a ponechte pri pokojove teplote asi na 3 dny a pote prenestea uchovejte v chladu.

Zkusila jsem tento recept, ale s mensim mnozstvim zazvoru, neobtezovala jsem se ani s loupanim, pouze jsem ho dobre omyla, nepouzila jsem ani zadnou vodu, protoze naklepani palickou skutecne pomohlo pustit stavy a nebylo treba vodu pridavat, jen strochu syrovatky. (pozn. VD).  

Variace: totéž jsem zkusila udělat s červenou řepou - tři řepy jsem celé krátce pekla v troubě na 150 st. C, poté oloupala a nakrájela na nudličky, přidala jednu syrovou nastrouhanou mrkev, jednu malou nakrájenou cibuli, namačkala 1-2 malé česneky, přidala vodu se syrovátkou a se solí, lístek vavřínu a 2 kuličky jalovčinek, špetku chilli a 2 tobolky kardamonu.

Morska sul (keltska)

 

Štítky: recepty
Poslední Aktualizece: Březen 12, 2017

Příspěvky

Zanechej komentář

Zanechej odpověď

text_captcha