Vážení zákazníci, těší nás Váš zájem o KNIHU zubaře Pricea VÝŽIVA A FYZICKÁ DEGENERACE. Díky odkazu Adama Rawa na naše knihy na jeho internetovém videokanále knížky sice nemáme již vyrobené do zásoby a vyrábíme je aktuálně jen v režimu "just in time", děláme ale maximum, aby Vaše kniha byla vyrobena a odeslána v co nejkratším čase po vašem objednání. Aktuálně počítejte s doručením knihy do 3-4 týdnů. Děkujeme Vám za pochopení a přejeme Vám pohodové dny. Dudmanovi
Nové Ergonomické kosiště rakouského stylu skladem od 15.9.20
Aktuálně Ergonomická kosiště a několik modelů kosu a několik dalších položek není skladem. Budeme je mít k dispozici, než bude tráva připravena k sekání, nejpozději do konce dubna. Omlouváme se za nepříjemnosti.

Karobový fondán

v Recepty, Vše Květen 17, 2013. 0 příspěvek

Karobový fondán

“Není důvod, abychom neměli  něco krásného na každé jídlo, každý den… Držte se jednoduchosti, především když vaříte pro přátelé-nechyťte se do pasti s předváděním se na večírku s večeří, kterou jste připravili.” Maggie Beerová

(Maggie Beer- australská celebrita-kuchařka, autorka kuchařek, majitelka bažantí selské restaurace, farmy, sadů, prodává ve svém eshopu kdouloňový (quince) protlak, australská vína, ocet a dokonce vývary, získala řadu ocenění, např. austrálská seniorka roku 2010, viz video níže, které s ní udělali naši austrálští přátelé Mike a Joyce, kteří nás předloni navštívili)

Str. 527 v knize Vyživující tradice- vyzkoušela jsem následující recept s tím rozdílem, že jsem vynechala čokoládový extrakt, zpracovala vše manuálně metlou bez jakéhokoliv kuchyňského robota, který bych musela umývat, a neskladovala je v žádné vzduchotěsné nádobě, protože “aby se nezkazily” , je “pro jistotu” během několika dnů zkonzumujeme. Jako ozdobu mě napadlo nastrouhat syrové májové máslo. “Já jsem ale na to nechtěla sýr!!,” zlobila se dcerka D.

 

KAROBOVÝ FONDÁN

 (dle slovníku vaření: cukrovinková hmota s jemnou strukturou. Má i rozplývavou chuť …Vyrábějí se z něj bonbony. Přidává se do zmrzlin, p.př.)

Na asi 12 malých čtvrtek

1 šálek změklého másla, přednostně  syrového

1 šálek surového medu

1 šálek karobového prášku

1 čajová lžička vanilkového extraktu

2 čajové lžičky čokoládového extraktu (volitelné)

½ čajové lžičky mořské soli

Dejte všechny ingredience do kuchyňského mixéru a zpracujte do hladka. Vyložte pekáč na velký bochník pergamenovým papírem (viz Zdroje) a rozetřete směs do tloušťky asi 1,2 cm. Zabalte do pergamenového papíru a několik hodin chlaďte v lednici. Nakrejte na malé kousky a skladujte ve vzduchotěsné nádobě v lednici.

Ingredience: máslo, med, vanilkový extrakt, sůl, karobový prášek
Roztíráme na papír
Krájení fondánu po vytáhnutí z ledničky
Fondány posypané strouhaným syrovým májovým máslem

1

Štítky: recepty, sladkosti
Poslední Aktualizece: Březen 12, 2017

Příspěvky

Zanechej komentář

Zanechej odpověď

text_captcha