QUICHE Z ČERVENÉ PAPRIKY

(str. 485). (Toto testo – viz Pizza po staru )
(/kiš/, francouzský slaný koláč podobný omeletě fritata, p.př.)
4-8 porcí
1 krusta lískového koláče dle receptu (str. 557), nebo ½ jogurtového těsta z receptu (str. 485). (Toto testo - viz Pizza po staru )
2 červené papriky, odsemeněné a nakrájené na nudličky
1 střední cibule, nakrájená na tenké plátky
2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
3 vaječné žloutky
½ šálku crème fraiche nebo smetany piima (str. 84)
mořská sůl a pepř
1 šálek čerstvého strouhaného sýra Parmezán nebo Monterey Jack
Rozválejte těsto a vyložte jím dortovou formu francouzského stylu s odnimatelným dnem. Upečte napůl krustu při teplotě 163 st. C 15 až 30 minut (déle to bude u jogurtového těsta). Mezitím osmažte papriky a cibuli na olivovém oleji doměkka. Rozkvedlejte žloutky se smetanou, kořením a polovinou sýra. Rozhoďte papriky po krustě a přelijte vajíčkovou směsí. Nahoru dejte zbývající sýr a pečte při teplotě 149 st. C asi ½ hodiny.

stolu, symbol celosti rodiny…, z nichz si
pak kazdy ukroji porci klinku…
Variace: Houbový quiche
Papriky nahraďte 0,45 kg čerstvými houbami, umytými, dobře utřenými od vody a nakrájenými na plátky. Smažte ve směsi po 2 lžících másla a 2 pl olivového oleje a postupuje dál dle receptu.
Variace: Cukínový quiche
Papriky vynechejte a použijte 2 střední cukíny, nakrájené na nudličky pomocí břitu na nudličky u vašeho kuchyňského mixéru. Smíchejte s asi 1 polévkovou lžící soli a odkapávejte ½ hodiny v cedníku s nožkami. Opláchněte a vymačkejte od vody v útěrce. Rozházejte cukínu po krustě a postupujte s receptem dál.
Prelozeno a vyzkouseno dle knihy Nourishing Traditions, s. 445.

vytahovat, nikoliv buchty, na kterych by Hloupy
Honza daleko do sveta nedosel, na rozdil
od severoamerickeho Indiana na pemikanu
(luj, susene maso, brusinky), co drzi hladinu
cukru stabilni …
A tak jsem rovnou vyzkousela najednou sladouckou cervenou papriku i cukinu. Ta se hlavne nesmi varit, jak jste si vsimli, jinak by z ni bylo cosi ne moc dobreho, po prvnim ochutnani by se i prase na chvilku zamyslelo a prestalo hybat celistmi na par vterin. Quiche je pro me proste takova specialni "pizza" s tlustou vrstvou zeleniny. (Pouzila jsem ale i bylinky- mam slabost pro levanduli, rozmarynu apod.) Je to jidlo, ktere docela diky syru, smetane a vajickam zasyti, proto nebyla na miste slova meho manzela, kdyz jsem mu ukazala kolecko hotoveho Quiche, ktere bude mit k obedu (samozrejme s ostatnimi): "A kde mas pro ostatni?" nedosel
Příspěvky
Zanechej komentář
Zanechej odpověď