Vážení zákazníci, těší nás Váš zájem o KNIHU zubaře Pricea VÝŽIVA A FYZICKÁ DEGENERACE. Díky odkazu Adama Rawa na naše knihy na jeho internetovém videokanále knížky sice nemáme již vyrobené do zásoby a vyrábíme je aktuálně jen v režimu "just in time", děláme ale maximum, aby Vaše kniha byla vyrobena a odeslána v co nejkratším čase po vašem objednání. Aktuálně počítejte s doručením knihy do 3-4 týdnů. Děkujeme Vám za pochopení a přejeme Vám pohodové dny. Dudmanovi
Nové Ergonomické kosiště rakouského stylu skladem od 15.9.20
Aktuálně Ergonomická kosiště a několik modelů kosu a několik dalších položek není skladem. Budeme je mít k dispozici, než bude tráva připravena k sekání, nejpozději do konce dubna. Omlouváme se za nepříjemnosti.

Kůzlečí maso na zázvoru se švestkovou omáčkou

v Recepty, Vše, Z našeho statku Listopad 28, 2010. 0 příspěvek

V původním receptu šlo o zvěřinu, a protože jsem neměla takové maso k dispozici, použila, tedy odkostila jsem plecko a zadní končetiny z kůzlete (asi 1/2 kg masa) a nakrála ho na malé kousky. Z kostí jsem uvařila silný vývar (asi 4 hodiny vařila), který byl po vychladnutí jako rosol (viz mé foto).

 

Ingredience:

  • 1/2 kg kůzlečího masa na kostičky
  • 1 velká lžíce čerstvého zázvoru
  • 1 citron
  • 1 lžička sladké sušené papriky
  • špetka pepře
  • 1 dcl bílého vína
  • 2 dcl rosolu z vývaru z kostí
  • asi 1/2 l domácích povidel bez cukru
  • sůl
  • jablečný ocet
  • 3 polévkové lžíce smetany
  • svazeček petrželové natě

Maso poklepeme klepáčkem a dáme do mísy společně se šťávou z citronu, bílým vínem, pepřem, paprikou, strouhaným čerstvým zázvorem a solí. Směs dobře promícháme, přikryjeme svačinovou folii a uložíme na noc či dvě do lednice.

Maso krátce podusíme na přepuštěném másle nebo olivovém oleji nebo sádle.. Když je maso měkké, vyndáme ho z pánve (osobně používám litinovou pánev – je těžká, snadno se nepřevrhne a vydrží generace) a dáme do kastrolu pod pokličku a ještě přikryjeme útěrkou, aby nám nevychladlo- vše se pak podává teplé. Do pánve, kde se dusilo maso, přidáme trochu vína, zulc z kůzlečích kostí a švestková povidla. Vše povaříme, vařením omáčky ubude, až je směs hustá, nakonec, když omáčku odstavíme, přidáme lžíci octa, 3 lžíce smetany a dobře promícháme. Kromě této omáčky jsem k masu podávala vařené jáhly dle návodu a ozdobila je petrželí (viz fotka).

 

Jde o velice chutné jídlo, které celou mou rodinu  v tomto předmikulášském období zahřálo.

Štítky: recepty
Poslední Aktualizece: Březen 13, 2017

Příspěvky

Zanechej komentář

Zanechej odpověď

text_captcha