Vážení zákazníci, těší nás Váš zájem o KNIHU zubaře Pricea VÝŽIVA A FYZICKÁ DEGENERACE. Díky odkazu Adama Rawa na naše knihy na jeho internetovém videokanále knížky sice nemáme již vyrobené do zásoby a vyrábíme je aktuálně jen v režimu "just in time", děláme ale maximum, aby Vaše kniha byla vyrobena a odeslána v co nejkratším čase po vašem objednání. Aktuálně počítejte s doručením knihy do 3-4 týdnů. Děkujeme Vám za pochopení a přejeme Vám pohodové dny. Dudmanovi
Nové Ergonomické kosiště rakouského stylu skladem od 15.9.20
Aktuálně Ergonomická kosiště a několik modelů kosu a několik dalších položek není skladem. Budeme je mít k dispozici, než bude tráva připravena k sekání, nejpozději do konce dubna. Omlouváme se za nepříjemnosti.

Na zimní okno dýchnout a nakouknout

v Vše, Z našeho statku Únor 04, 2012. 0 příspěvek

Dnes ráno -17,5 st. C (display Smart Weather-
muži rádi mají vše pod kontrolou, a tak
máme  minimeteorologickou stanici na
střeše stodoly  proto, abychom věděli,
odkud na nás foukne a kolik ml
srážek na nás spadne, až vyjdeme z
domu ven…)

…na to, co se v zimě děje na statku. To by znamenalo příliš toho hlavně po ránu neuvidět, protože vnější okna nám mráz pomaloval  mrazivými květy, které vypadají jako mořské korály. Teploty v posledních dnech skutečně klesly k – 20 st. C.

 

Kocouři se derou dovnitř, pes leží v kotelně a hlídá oheň…

 

 

Slepice přestaly úplně snášet vajíčka. Brikety trusu z oslíka se proměnily v tvrdé oblé kameny…Až do posledka byly koně s oslíkem přes bezvětrné jasné noci venku ve výběhu, narostla jim všem hustší a delší srst.

 

Nejzajímavější bývá v zimě vždy jejich napájení, protože  jim musíme, jsou-li na venku nosit v kyblíkách vodu a nalévat ji do jejich velké plastové nádoby a pokud možno jen v takovém množství, kolik vypijou, jinak by to, co by nevypili,  zmrzlo a postupně by namrzaly další a další vrstvy vody a  nádoba by vypadala jako ta na dvoře, jejíž obsah dešťové vody  jsme nevylili.

 

Produkce mléka klesla (ale nijak dramaticky), třebaže je kráva na zimu ustájena a přímo na venku noci ani dny s koňmi teď netráví. Když jsem ze sklepa vynesla hrnec s pokladem – s námi obzvlášť ceněným letním přepuštěným a neprůmyslově vyprodukovaným máslem, abych z něho udělala kokosovo karobové bonbóny, znovu jsem se divila, že je jeho barva o tolik sytější než barva lednového ghí.

První bude pít Nouki…

 

Takto se tvářila Jasmína poté, co
dostala česnek na případné (?) parazity…
Zimní krém na pleť: 50%
extra pan. oliv.olej +letní
ghí+lžička včelího vosku a
pár kapek masážního
oleje s arnikou zn. Weleda

Slunce a čerstvá rychle rostoucí tráva na jaře a na podzim dělá z másla své.

Ghí z června ’11
(vlevo) a ledna ’12 (napravo)

 

Máslo (od starého plemene Jersey), a obzvlášť to letní, je moc důležitým přirozeným zdrojem vitamínů A, D a K2 (živočišný K- důležitý pro vývin obličeje dětí, kostí a zubů, na plodnost atd.), které fungují synergicky – to proto se jimi z másla člověk nemůže předávkovat. Kvalitní máselný tuk je důležitý i pro úspěšné hubnutí – je to totiž především kvalita, nikoliv kalorie, co se počítá. Mýtus ohledně počítání kalorií při hubnutí vyvrací např. i  další kniha Fallonové a Enigové, PhD s názvem Jezte tuky, zhoďte tuky (Eat fat, Lose Fat).

Králíčka jsme udělali z látek a
surové vlny, ofinu má z
koňských žíní
V kuchyni v nové flanelové zástěrce
Švadlenka
Taková ještě byla “zima” na nový rok
a brzy se nám a všem zvířátkům jistě zase vrátí…

 

Štítky: ghí, z-našeho-statku, zima
Poslední Aktualizece: Březen 13, 2017

Příspěvky

Zanechej komentář

Zanechej odpověď

text_captcha